Ενα ευκολο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει από τον Chef Γιάννη Σαρρή
Ημέρα προβολής 06/06/2014
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για τη διακόσμηση:
Πηγή - Chef On Air
Ημέρα προβολής 06/06/2014
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 500 γρ. χαλβά ταχινιού με γεύση σοκολάτας
- 4 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης
- Χυμό από ½ πορτοκάλι
- 1 κ.σ. κακάο
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση:
- 5 μπισκότα κανέλλας
- 50 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
- 50 γρ. παστέλι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον χαλβά, το ταχίνι και το χυμό πορτοκάλι.
- Σπάμε τον χαλβά με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο, τη σαντιγί και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε τριμμένο μπισκότο κανέλλας σε ένα ψηλό ποτήρι.
- Προσθέτουμε από πάνω το γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο και έπειτα τη μους χαλβά.
- Βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότο, γλυκό πορτοκάλι και μους χαλβά. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ποτήρι.
- Γαρνίρουμε με κομμάτια από παστέλι και πασπαλίζουμε με κακάο.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου