ΜΕΝΟΥ

Pages

Σοκολατένια μους χαλβά με πορτοκάλι

Ενα ευκολο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει από τον Chef Γιάννη Σαρρή


Ημέρα προβολής 06/06/2014







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 500 γρ. χαλβά ταχινιού με γεύση σοκολάτας
  • 4 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • Χυμό από ½ πορτοκάλι 
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 


Για τη διακόσμηση:

  • 5 μπισκότα κανέλλας
  • 50 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
  • 50 γρ. παστέλι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον χαλβά, το ταχίνι και το χυμό πορτοκάλι.
  • Σπάμε τον χαλβά με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο, τη σαντιγί και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε τριμμένο μπισκότο κανέλλας σε ένα ψηλό ποτήρι.
  • Προσθέτουμε από πάνω το γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο και έπειτα τη μους χαλβά.
  • Βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότο, γλυκό πορτοκάλι και μους χαλβά. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ποτήρι.
  • Γαρνίρουμε με κομμάτια από παστέλι και πασπαλίζουμε με κακάο.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου