Χρόνος Προετοιμασίας 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 2 πατάτες μέτριες
- 1/4 κρεμμύδι ξερό (2κ.σ.) ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- Αλάτι 1 1/2 κ.γ.
- 120 ml. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Τοποθετούμε τα κυβάκια πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε και τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε ξανά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει, βάζουμε 2κ.σ. από το μίγμα πατάτας για κάθε τηγανίτα.
- Ψήνουμε για περίπου 3 πλευρά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν οι τηγανίτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για το υπόλοιπο μίγμα πατάτας.
- Όταν είναι έτοιμες όλες οι τηγανίτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σερβίρουμε συνοδεύοντας αν θέλουμε με κρέμα γάλακτος.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου