ΜΕΝΟΥ

Pages

Γλυκιά κις λορέν με κρέμα ροδάκινο

Ένα δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό

Χρόνος Προετοιμασίας 70΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 12 άτομα
  • 1 δόση ζυμάρι για Quiche Lorraine
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 170 ml. γάλα αμυγδάλου
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 0% λιπαρά
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. καλαμποκάλευρο
  • βανίλια 1 κ.γ.
  • 3 ροδάκινα κομμένα σε φέτες



~ ~ ~ ~ ~  Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Φτιάχνουμε την ζύμη για Quiche Lorraine. (Οδηγίες εδώ)
  • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, τη βανίλια και το αλεύρι. 
  • Ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά ή μέχρι να κάψει, χωρίς όμως να αφήσουμε το μίγμα να βράσει.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζεστό μίγμα από το τηγάνι στα αυγά, λίγο λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αφήνουμε το μίγμα κρέμας να σταθεί για 3 έως 5 λεπτά μέχρι να πήξει αρκετά (Πρέπει όταν βάλουμε ένα κουτάλι μέσα, να κολλήσει μίγμα πάνω του).
  • Βάζουμε το μίγμα κρέμας στην κις και στην κορυφή απλώνουμε τα ροδάκινα.
  • Ψήνουμε για 55 έως 60 λεπτά. 
  • Βγάζουμε την κις από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου