Ένα δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό
Χρόνος Προετοιμασίας 70΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 70΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 12 άτομα
- 1 δόση ζυμάρι για Quiche Lorraine
- 225 γρ. ζάχαρη
- 170 ml. γάλα αμυγδάλου
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 0% λιπαρά
- 2 αυγά μεγάλα
- 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. καλαμποκάλευρο
- βανίλια 1 κ.γ.
- 3 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Φτιάχνουμε την ζύμη για Quiche Lorraine. (Οδηγίες εδώ)
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, τη βανίλια και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά ή μέχρι να κάψει, χωρίς όμως να αφήσουμε το μίγμα να βράσει.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζεστό μίγμα από το τηγάνι στα αυγά, λίγο λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφήνουμε το μίγμα κρέμας να σταθεί για 3 έως 5 λεπτά μέχρι να πήξει αρκετά (Πρέπει όταν βάλουμε ένα κουτάλι μέσα, να κολλήσει μίγμα πάνω του).
- Βάζουμε το μίγμα κρέμας στην κις και στην κορυφή απλώνουμε τα ροδάκινα.
- Ψήνουμε για 55 έως 60 λεπτά.
- Βγάζουμε την κις από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου