ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με σπανάκι και γαλοπούλα

Φτιάξτε μια υπέροχη σαλάτα με γαλοπούλα και κράνα


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά







Υλικά για 2-4 άτομα
  • 400 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας
  • 100 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • ½ λόλα πράσινη
  • 60 γραμμάρια κράνα (κράνμπερι) ή σταφίδες
  • ½ εσκαρόλ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • 40 ml βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

  • Πλένουμε καλά τη λόλα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • Ένας τρόπος να την πλύνουμε είναι να γεμίσουμε το νεροχύτη με νερό και λίγο ξίδι και να βάλουμε μέσα τα φύλλα της.
  • Στη συνέχεια, να αφαιρέσουμε το νερό και να πλύνουμε τα φύλλα μεμονωμένα.
  • Πλένουμε καλά και το σπανάκι.
  • Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε το στήθος της γαλοπούλας και το κάνουμε πολύ λεπτό.
  • Αμέσως μετά, το απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Το αλείφουμε με λίγο λάδι και το τυλίγουμε σφιχτά με μια μεμβράνη, ώστε να γίνει ρολό.
  • Το μεταφέρουμε σε μια σακούλα μαγειρικής και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 12 λεπτά.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Μόλς ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τη γαλοπούλα και το σοτάρουμε, ώστε να πάρει χρώμα, από όλες τις πλευρές.
  • Αφού ροδίσει, το αφαιρούμε από το τηγάνι, το κόβουμε σε κομμάτια και το ανακατεύουμε στη σαλάτα.
  • Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας, θα χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ.
  • Βάζουμε μέσα στον κάδο του μπλέντερ τη μουστάρδα και τα χτυπάμε, ρίχνοντας σταδιακά και σιγά-σιγά και το λάδι.
  • Αμέσως μετά, ρίχνουμε το βαλσάμικο και το κράνα, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και ανακατέυουμε.



Πηγή - sidagi.gr