Φτιάξτε μια υπέροχη σαλάτα με γαλοπούλα και κράνα
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
- 400 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας
- 100 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
- 120 ml ελαιόλαδο
- ½ λόλα πράσινη
- 60 γραμμάρια κράνα (κράνμπερι) ή σταφίδες
- ½ εσκαρόλ
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
- 40 ml βαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε καλά τη λόλα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Ένας τρόπος να την πλύνουμε είναι να γεμίσουμε το νεροχύτη με νερό και λίγο ξίδι και να βάλουμε μέσα τα φύλλα της.
- Στη συνέχεια, να αφαιρέσουμε το νερό και να πλύνουμε τα φύλλα μεμονωμένα.
- Πλένουμε καλά και το σπανάκι.
- Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε το στήθος της γαλοπούλας και το κάνουμε πολύ λεπτό.
- Αμέσως μετά, το απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε.
- Το αλείφουμε με λίγο λάδι και το τυλίγουμε σφιχτά με μια μεμβράνη, ώστε να γίνει ρολό.
- Το μεταφέρουμε σε μια σακούλα μαγειρικής και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 12 λεπτά.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Μόλς ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τη γαλοπούλα και το σοτάρουμε, ώστε να πάρει χρώμα, από όλες τις πλευρές.
- Αφού ροδίσει, το αφαιρούμε από το τηγάνι, το κόβουμε σε κομμάτια και το ανακατεύουμε στη σαλάτα.
- Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας, θα χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ.
- Βάζουμε μέσα στον κάδο του μπλέντερ τη μουστάρδα και τα χτυπάμε, ρίχνοντας σταδιακά και σιγά-σιγά και το λάδι.
- Αμέσως μετά, ρίχνουμε το βαλσάμικο και το κράνα, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και ανακατέυουμε.
Πηγή - sidagi.gr