ΜΕΝΟΥ

Pages

Μήλα ποσέ με γιαούρτι


Μία ανεπανάληπτη λιχουδιά στο τραπέζι σας.

Χρόνος Προετοιμασίας 55'






 
~ ~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~ ~ 
Για 4 άτομα
 
  • 15 κ.σ. ξίδι ( 1,5 φλ.τ.σ)
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 170 ml χυμό πορτοκάλι ( 3/4 φλ. τσ.)
  • 1 πορτοκάλι 2 φέτες
  • 1 λεμόνι 1 φέτα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 480 ml νερό ( 2 φλ.τσ.)
  • 4 μήλα
  • 240 γρ. γιαούρτι ( 1 φλ.τσ.)
  • 1,5 κ.σ. μέλι
  • 1 βανίλια


~ ~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~ ~

  • Βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού, τις φέτες του πορτοκαλιού, τη φέτα του λαμονιού, την κανέλα, τον γλυκάνισο και 2 φλ.τσ. νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Ανακατεύουμε και βράζουμε τα υλικά μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
  • Προσθέτουμε τα μήλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και βράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
  • Αφαιρούμε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στραγγίζουμε το ζωμό σε μια μικρότερη κατσαρόλα και αφαιρούμε την κανέλα, τον γλυκάνισο και τις φέτες του πορτοκαλιού και του λεμονιού. 
  • Βράζουμε το ζωμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού, περίπου 15 λεπτά.
  • Στο μεταξύ ανακατεύουμε το μέλι, τη βανίλια και το γιαούρτι σε ένα μικρό μπόλ.
  • Μοιράζουμε το μίγμα του γιαουρτιού σε 4 μπολάκια και προσθέτουμε σε κάθε μπολάκι απο ένα μήλο. 
  • Περιχύνουμε τα μήλα με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει.


Πηγή - Μήλα ποσέ με γιαούρτι