Μία ανεπανάληπτη λιχουδιά στο τραπέζι σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 55'
~ ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 15 κ.σ. ξίδι ( 1,5 φλ.τ.σ)
- 180 γρ. ζάχαρη
- 170 ml χυμό πορτοκάλι ( 3/4 φλ. τσ.)
- 1 πορτοκάλι 2 φέτες
- 1 λεμόνι 1 φέτα
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 480 ml νερό ( 2 φλ.τσ.)
- 4 μήλα
- 240 γρ. γιαούρτι ( 1 φλ.τσ.)
- 1,5 κ.σ. μέλι
- 1 βανίλια
~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού, τις φέτες του πορτοκαλιού, τη φέτα του λαμονιού, την κανέλα, τον γλυκάνισο και 2 φλ.τσ. νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε τα υλικά μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα μήλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και βράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
- Αφαιρούμε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στραγγίζουμε το ζωμό σε μια μικρότερη κατσαρόλα και αφαιρούμε την κανέλα, τον γλυκάνισο και τις φέτες του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
- Βράζουμε το ζωμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού, περίπου 15 λεπτά.
- Στο μεταξύ ανακατεύουμε το μέλι, τη βανίλια και το γιαούρτι σε ένα μικρό μπόλ.
- Μοιράζουμε το μίγμα του γιαουρτιού σε 4 μπολάκια και προσθέτουμε σε κάθε μπολάκι απο ένα μήλο.
- Περιχύνουμε τα μήλα με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει.
Πηγή - Μήλα ποσέ με γιαούρτι