ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά 
  • 3 μεγάλες πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 3 σέλερι (το λευκό κομμάτι) ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 4-5 φέτες ψωμί φρυγανισμένο με λίγο λιωμένο βούτυρο
  • 8 φέτες μπέικον

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο, το σέλερι, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζοντας το μάτι σε χαμηλή ένταση ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένας παχύς πολτός.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί.
  • Βάζουμε τις φέτες μπέικον σε ταψί καλύτερα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 1180 βαθμούς για 7 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα με το ψιλοκομμένο μπέικον.

Πηγή - sidagi.gr