ΜΕΝΟΥ

Pages

Στριφτή πατατόπιτα

Δοκιμάστε ένα νέο τρόπο για να φτιάξετε την πατατόπιτα

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 





Υλικά για 4-6 άτομα
  • 250 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 5 φέτες μπέικον
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό
  • 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
  • 1/4 φίτζάνι γάλα
  • Λίγο σουσάμι μαύρο


~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Φτιάχνετε τον πουρέ πατάτας, κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε για 15 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι τις λιώνουμε. 
  • Έπειτα ρίχνουμε στον πουρέ το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύετε καλά το πράσο και το μπέικον. 
  • Τα ρίχνετε μέσα στον πουρέ και ανακατεύετε προσθέτοντας το αυγό και το μοσχοκάρυδο.
  • Ανοίγετε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια μίας σακούλας ζαχαροπλαστικής αδειάζετε μια λωρίδα πουρέ στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.
  • Τυλίγετε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία.
  • Βάζετε τις στριφτές σε ένα λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και λάδι, πασπαλίζετε και με λίγο σουσάμε. 
  • Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.



Πηγή - sidagi.gr