Δοκιμάστε ένα νέο τρόπο για να φτιάξετε την πατατόπιτα
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
- 250 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μέτριο πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 5 φέτες μπέικον
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό
- 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
- 1/4 φίτζάνι γάλα
- Λίγο σουσάμι μαύρο
~ ¤ ~
- Φτιάχνετε τον πουρέ πατάτας, κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι τις λιώνουμε.
- Έπειτα ρίχνουμε στον πουρέ το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύετε καλά το πράσο και το μπέικον.
- Τα ρίχνετε μέσα στον πουρέ και ανακατεύετε προσθέτοντας το αυγό και το μοσχοκάρυδο.
- Ανοίγετε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια μίας σακούλας ζαχαροπλαστικής αδειάζετε μια λωρίδα πουρέ στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.
- Τυλίγετε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία.
- Βάζετε τις στριφτές σε ένα λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και λάδι, πασπαλίζετε και με λίγο σουσάμε.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Πηγή - sidagi.gr