Λαχταριστό κρουασάν για όλες τις ώρες
~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κύβο μαγιά νωπή
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
- 200 γρ. βούτυρο για το άλειμμα
Για τη γέμιση
- 1/4 ανθότυρο τριμμένο
- 1/4 μοτσαρέλα τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για τη γέμιση:- Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Βάζουμε το γάλα σε λεκάνη και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
- Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
- Τη χωρίζουμε με το μαχαίρι σε 5 κομμάτια.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο και το κόβουμε σε 8 κομμάτια (για μικρά κρουασάν) ή σε 4 (για μεγάλα κρουασάν).
- Βάζουμε τη γέμιση στη φαρδιά άκρη και τυλίγουμε.
- Αραδιάζουμε τα κρουασάν στα ταψιά, καλά αλειμμένα με μπόλικο βούτυρο, σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Tips
Η άφθονη ποσότητα βούτυρου στο ταψί είναι απαραίτητη για να αφρατέψει το ζυμάρι κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Πηγή - ethnos.gr \ Συνταγή της Εφης Γιαλουση