Φτιάξτε μόνοι σας λαχταριστά και τρυφερά ψωμάκι με άρωμα κανέλας για τον καφέ σας
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
για 4 - 6 άτομα
για 4 - 6 άτομα
- ½ λίτρο φρέσκο γάλα (χλιαρό)
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 πακέτο αλέυρι
- 2 πακέτα βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
- 4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο τριμμένο
- 1 αυγό
- χαρτάκια για πτι φουρ
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
- Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα.
- Μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το 1 ½ πακέτο βούτυρο ( αφού το μαλακώσουμε) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε το αλέυρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Σχηματίζουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα.
- Στο ένα φλιτζάνι με ζάχαρη άχνη ανακατεύουμε την κανέλα και την αμυγδαλόψιχα.
- Κόβουμε τη ζύμη που εντωμεταξύ έχει φουσκώσει σε 4 ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε το κάθε μέρος έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα φύλλο μέτριο σε πάχος.
- Αλείφουμε με βούτυρο το μισό φύλλο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Βάζουμε το καθαρό μέρος του φύλλου επάνω στο πασπαλισμένο.
- Κόβουμε λουρίδες πάχους δύο δάχτυλα περίπου.
- Παίρνουμε την κάθε λουρίδα και την δένουμε κόμπο,την τυλίγουμε με τη σκέτη ζάχαρη άχνη και τη βάζουμε σε χαρτάκια πτι φουρ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Αλέιφουμε με αυγό ένα ταψί, τοποθετούμε επάνω τις λουρίδες και τις βάζουμε να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Πηγή - sidagi.gr