Εύκολο και γρήγορο πιάτο, αλλά πάνω απ' όλα γευστικό
Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 250 γραμμάρια κιμά χοιρινού
- 1 κρεμμύδι
- 250 γραμμάρια χυμό τομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 12 γραμμάρια αλάτι
- 8 γραμμάρια πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 500 γραμμάρια κανελόνια άβραστα
- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 κρόκοι αυγών
- 250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον κιμά μόσχου και χοιρινού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό τομάτας.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
- Για την δική σας ευκολία, τοποθετείτε τον κιμά σε κορνέ σακούλας και γεμίζετε τα άβραστα κανελόνια κρατώντας τα όρθια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα, τους κρόκους και το μοσχοκάρυδο.
- Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Πηγή - sidagi.gr