ΜΕΝΟΥ

Pages

Κανελόνια ογκρατέν

Εύκολο και γρήγορο πιάτο, αλλά πάνω απ' όλα γευστικό

Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά

 





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 250 γραμμάρια κιμά χοιρινού
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 γραμμάρια χυμό τομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 12 γραμμάρια αλάτι
  • 8 γραμμάρια πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 500 γραμμάρια κανελόνια άβραστα
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε τον κιμά μόσχου και χοιρινού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό τομάτας. 
  • Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. 
  • Για την δική σας ευκολία, τοποθετείτε τον κιμά σε κορνέ σακούλας και γεμίζετε τα άβραστα κανελόνια κρατώντας τα όρθια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα, τους κρόκους και το μοσχοκάρυδο. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού. 
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Πηγή - sidagi.gr