Καπνιστό χοιρινό με σάλτσα μελιού-μπύρας. Αν ο ανανάς σας φαίνεται too much, μπορείτε να τον παραλείψετε. Να ξέρετε όμως, ταιριάζει πολύ.
Πηγή - gourmed.gr
Για 4 άτομα
- 4 φέτες καπνιστό χοιρινό, πάχους 1,5 εκ.( χωρίς κόκαλο)
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 φέτες ανανά κονσέρβας
- 4 τηγανίτες ή 4 φέτες γερμανικό ψωμί σίκαλης
- 100 ml. γερμανική μπύρα lager
- 5 κουταλιές της σούπας μέλι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο μαζί με το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Σοτάρετε τις φέτες του καπνιστού χοιρινού ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζετε το χοιρινό και ρίχνετε στο τηγάνι τον ανανά καλά στραγγισμένο.
- Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και δυναμώνετε τη φωτιά.
- Γυρίζετε τις φέτες του ανανά μέσα στη σάλτσα του μελιού.
- Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.
- Σβήνετε με τη μπίρα και προσθέτετε το υπόλοιπο μέλι.
- Βράζετε μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Τοποθετείτε σε πιάτα τις τηγανίτες ή τις φέτες ψωμιού.
- Από πάνω βάζετε τις φέτες του καπνιστού χοιρινού και γαρνίρετε με τις ροδέλες του ανανά.
- Περιχύνετε με τη σάλτσα μελιου και μπίρας και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή - gourmed.gr