ΜΕΝΟΥ

Pages

Καπνιστό χοιρινό με μέλι και μπύρα

Καπνιστό χοιρινό με σάλτσα μελιού-μπύρας. Αν ο ανανάς σας φαίνεται too much, μπορείτε να τον παραλείψετε. Να ξέρετε όμως, ταιριάζει πολύ.








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 4 φέτες καπνιστό χοιρινό, πάχους 1,5 εκ.( χωρίς κόκαλο)
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 φέτες ανανά κονσέρβας
  • 4 τηγανίτες ή 4 φέτες γερμανικό ψωμί σίκαλης
  • 100 ml. γερμανική μπύρα lager
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο μαζί με το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι. 
  • Σοτάρετε τις φέτες του καπνιστού χοιρινού ελαφρά και από τις δύο πλευρές. 
  • Βγάζετε το χοιρινό και ρίχνετε στο τηγάνι τον ανανά καλά στραγγισμένο. 
  • Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και δυναμώνετε τη φωτιά. 
  • Γυρίζετε τις φέτες του ανανά μέσα στη σάλτσα του μελιού. 
  • Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. 
  • Σβήνετε με τη μπίρα και προσθέτετε το υπόλοιπο μέλι. 
  • Βράζετε μέχρι η σάλτσα να δέσει. 
  • Τοποθετείτε σε πιάτα τις τηγανίτες ή τις φέτες ψωμιού.
  • Από πάνω βάζετε τις φέτες του καπνιστού χοιρινού και γαρνίρετε με τις ροδέλες του ανανά. 
  • Περιχύνετε με τη σάλτσα μελιου και μπίρας και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή - gourmed.gr