Μυρωδάτα και αφράτα παραδοσιακά αμυγδαλωτά Κυκλάδων
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Προσοχή:
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 – 10 άτομα
- 600 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 3 1/2 φλιτζάνια τσαγιού άχνη ζάχαρη
- Λίγη βανίλια σε σκόνη
- 2 – 3 ασπράδια
- Ανθόνερο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα από αμύγδαλο.
- Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το σιμιγδάλι και ξαναχτυπάμε.
- Κατόπιν ρίχνουμε τα 2 ασπράδια και ξαναχτυπάμε. Βρέχουμε τα χέρια μας με το ανθόνερο και ζυμώνουμε το μείγμα.
- Πλάθουμε στρογγυλές μικρές μπάλες, τις οποίες βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
- Όταν είναι έτοιμα τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τους ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη (ώστε να γίνουν όπως οι κουραμπιέδες).
Προσοχή:
- Δεν έχουμε αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, αλλά του βάζουμε αντικολλητικό χαρτί για να μην πάρουν τα αμυγδαλωτά την μυρωδιά του βουτύρου.
- Τα «αμυγδαλωτά» είναι ένα από τα γλυκά που σερβίρουν οι Κυκλαδίτες και οι Δωδεκανήσιοι στους γάμους.
Πηγή - sidagi.gr