Ένα ορεκτικό για για το ουζάκι σας.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
- 12 μεγάλα λευκά μανιτάρια (πολύ φρέσκα και σφιχτά)
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι)
- 50 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη (αλεσμένη στο μούλτι)
- 50 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)
- 1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
- Γιά να πετύχει η συνταγή τα μανιτάρια πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και σφιχτά.
- Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσουμε και να μην τα πλύνουμε.
- Θα κόψουμε την άκρη από τα ποδαράκια τους, θα τα αφαιρέσουμε προσεκτικά και θα τα ψιλοκόψουμε.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα ποδαράκια με τον μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα μοιράζουμε στα μανιτάρια.
- Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου και την παρμεζάνα και δουλεύουμε λίγο το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων (φτιάχνουμε ένα "κράμπλ").
- Ρίχνουμε τα χοντρά ψίχουλα που θα σχηματιστούν επάνω στα μανιτάρια.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10'-12' σε φούρνο προθερμασμένο στους 200ο.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Tips:
- Αποφεύγουμε το πλύσιμο των μανιταριών, γιατί απορροφούν αμέσως νερό, το οποίο βγάζουν κατόπιν στο ψήσιμο.
- Αν θέλουμε να τα πλύνουμε οπωσδήποτε, θα το κάνουμε μόνο αν έχουμε μανιτάρια πολύ φρέσκα και σφιχτά και θα τα σκουπίσουμε αμέσως ένα ένα, με καθαρή πετσέτα.
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr