ΜΕΝΟΥ

Pages

Μανιτάρια γεμιστά με τραγανό μείγμα παρμεζάνας


Ένα ορεκτικό για για το ουζάκι σας.









~ ~ ~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
  • 12 μεγάλα λευκά μανιτάρια (πολύ φρέσκα και σφιχτά)
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι)
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη (αλεσμένη στο μούλτι)
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)
  • 1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~    Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

  • Γιά να πετύχει η συνταγή τα μανιτάρια πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και σφιχτά. 
  • Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσουμε και να μην τα πλύνουμε. 
  • Θα κόψουμε την άκρη από τα ποδαράκια τους, θα τα αφαιρέσουμε προσεκτικά και θα τα ψιλοκόψουμε. 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα ποδαράκια με τον μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα μοιράζουμε στα μανιτάρια. 
  • Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. 
  • Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου και την παρμεζάνα και δουλεύουμε λίγο το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων (φτιάχνουμε ένα "κράμπλ"). 
  • Ρίχνουμε τα χοντρά ψίχουλα που θα σχηματιστούν επάνω στα μανιτάρια. 
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10'-12' σε φούρνο προθερμασμένο στους 200ο. 
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Tips:
  • Αποφεύγουμε το πλύσιμο των μανιταριών, γιατί απορροφούν αμέσως νερό, το οποίο βγάζουν κατόπιν στο ψήσιμο. 
  • Αν θέλουμε να τα πλύνουμε οπωσδήποτε, θα το κάνουμε μόνο αν έχουμε μανιτάρια πολύ φρέσκα και σφιχτά και θα τα σκουπίσουμε αμέσως ένα ένα, με καθαρή πετσέτα.


Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr