ΜΕΝΟΥ

Pages

Πικάντικα Μπιφτέκια Γαλοπούλας & Γιαούρτι με Μυρωδικά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : ΦΑΓΕ
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας έχουν εύκολη και γρήγορη προετοιμασία, ενώ ο κιμάς γαλοπούλας τα κάνει μια οικονομική και ελαφριά συνταγή. Συνοδεύονται ωραία από ντιπ γιαουρτιού με μυρωδικά.

Συστατικά

Για τα μπιφτέκια γαλοπούλας
  • 50 γρ. γιαούρτι TOTAL
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κ.γ. τσίλι σε νιφάδες (ή και παραπάνω αν τα θέλετε πιο καυτερά)
  • 1 κρόκο αυγού
  • 50 γρ. γαλέτα
  • Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση

Για το ντιπ

  • 250 γρ. γιαούρτι TOTAL 2%
  • 2 κ.σ. φρέσκα καλοκαιρινά μυρωδικά (π.χ. εστραγκόν, μαϊντανός, βασιλικός και άνηθος)
  • 1 μαρούλι άισμπεργκ

Τρόπος παρασκευής
  • Αναμειγνύετε τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, τον κρόκο αυγού, τη γαλέτα και το γιαούρτι TOTAL 2% και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
  • Μοιράζετε το μείγμα στα 8 και σχηματίζετε μικρά μπιφτέκια γαλοπούλας.
  • Ψήνετε τα μπιφτέκια στο BBQ ή στο γκριλ (10-15 λεπτά).
  • Αναμειγνύετε το γιαούρτι TOTAL και τα μυρωδικά που έχετε επιλέξει για να φτιάξετε ένα αρωματικό ντιπ που είναι πολύ πιο υγιεινό από τη μαγιονέζα.
  • Τυλίγετε το μπιφτέκι σε ένα φύλλο μαρουλιού, συνοδεύετε με μια κουταλιά από το ντιπ και σερβίρετε.

Πηγή - gr.fage