Εύκολη και γρήγορη σαλάτα για όλες τις ώρες
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
- 200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
- 6 ντομάτες ώριμες
- 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομένος
- 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
- ½ ματσάκι γλιστρίδα
- 400 γραμμάρια φαρφάλες
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός φρέσκιας ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια ζυμαρικά φαρφάλε
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
~ ¤ ~
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις φαρφάλες και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
- Τις αφήνουμε να βράσουν για 6 με 8 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε από πάνω κρύο νερό.
- Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε καρέ.
- Βάζουμε τις φαρφάλες σε μια βαθιά σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, του κύβους φέτας,2 κουταλιές της σούπας κάππαρη και τα φύλλα γλιστρίδας.
- Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπάμε στο μπλέντερ μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκιας ντομάτας,το σκόρδο και το μπαλσμάμικο.
- Αφού ρίξουμε αλατοπίπερο,τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
- Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τις φαρφάλες και ανακατεύουμε.
- Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Πηγή - sidagi.gr