ΜΕΝΟΥ

Pages

Φάβα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαγειρική Πανδαισία
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Τώρα που έχει αρχίσει και η νηστεία..η φάβα είναι ένα από τα καλύτερα φαγητά!!

Συστατικά
  • ½ Κιλό φάβα
  • 1 Μέτριο κρεμμύδι
  • ½ Φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Νερό

Τρόπος παρασκευής
  • Πλένετε τη φάβα, τη βάζετε σε μια κατσαρόλα , τη σκεπάζετε με νερό και την αφήνετε να βράσει.
  • Αφαιρείτε τον αφρό , μόλις την ξαφρίσετε την σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και χύνεται το νερό από την κατσαρόλα.
  • Στην κατσαρόλα τρίβετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ρίχνετε ξανά τη φάβα μέσα , προσθέτετε το λάδι και το νερό 2 ποτήρια και την αφήνετε να βράσει.
  • Κατά διαστήματα ανακατεύετε και μόλις πιει το νερό και εχει βράσει σβήνετε τη φωτιά και μόλις κρυώσει εάν θέλετε την περνάτε στο μπλεντερ-μουλτι για να γίνει πιο λεία η υφή της.
  • Σερβίρετε σε πιάτο με λίγο λάδι και αν θέλετε λεμόνι.

Πηγή - mageirikipandaisia.wordpress.com