¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαγειρική Πανδαισία
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Τώρα που έχει αρχίσει και η νηστεία..η φάβα είναι ένα από τα καλύτερα φαγητά!!
Συστατικά
- ½ Κιλό φάβα
- 1 Μέτριο κρεμμύδι
- ½ Φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Νερό
Τρόπος παρασκευής
- Πλένετε τη φάβα, τη βάζετε σε μια κατσαρόλα , τη σκεπάζετε με νερό και την αφήνετε να βράσει.
- Αφαιρείτε τον αφρό , μόλις την ξαφρίσετε την σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και χύνεται το νερό από την κατσαρόλα.
- Στην κατσαρόλα τρίβετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ρίχνετε ξανά τη φάβα μέσα , προσθέτετε το λάδι και το νερό 2 ποτήρια και την αφήνετε να βράσει.
- Κατά διαστήματα ανακατεύετε και μόλις πιει το νερό και εχει βράσει σβήνετε τη φωτιά και μόλις κρυώσει εάν θέλετε την περνάτε στο μπλεντερ-μουλτι για να γίνει πιο λεία η υφή της.
- Σερβίρετε σε πιάτο με λίγο λάδι και αν θέλετε λεμόνι.
Πηγή - mageirikipandaisia.wordpress.com