ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολό με λουκάνικο


Ένα ορεκτικό που θα σας ενθουσιάσει.









~ ~ ~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
  • 400 γρ. κιμά από λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 αβγό + 1 κρόκο αβγού αραιωμένο με νερό για το άλειμμα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 φύλλα σφολιάτας


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  • Ανακατεύουμε σε λεκάνη τον κιμά, την πιπεριά, το αβγό, το μπούκοβο και το κέτσαπ ώσπου να γίνουν ομογενές μείγμα. 
  • Απλώνουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας στον πάγκο, γεμίζουμε με το μείγμα και κλείνουμε σε ρολό. 
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο και τα αλείφουμε με τον κρόκο. 
  • Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνειά τους διαγωνίως (να μην φανεί η γέμιση). Τα ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 
  • Σερβίρουμε με συνοδεία κέτσαπ.



Πηγή - ethnos.gr / Συνταγή της Εφης Γιαλουση