Ένα ορεκτικό που θα σας ενθουσιάσει.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
- 400 γρ. κιμά από λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 αβγό + 1 κρόκο αβγού αραιωμένο με νερό για το άλειμμα
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 2 φύλλα σφολιάτας
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Ανακατεύουμε σε λεκάνη τον κιμά, την πιπεριά, το αβγό, το μπούκοβο και το κέτσαπ ώσπου να γίνουν ομογενές μείγμα.
- Απλώνουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας στον πάγκο, γεμίζουμε με το μείγμα και κλείνουμε σε ρολό.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο και τα αλείφουμε με τον κρόκο.
- Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνειά τους διαγωνίως (να μην φανεί η γέμιση). Τα ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε με συνοδεία κέτσαπ.
Πηγή - ethnos.gr / Συνταγή της Εφης Γιαλουση