Ένα ελαφρύ γλύκισμα που θα σας ενθουσιάσει
Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 4 ώρες
Μαγείρεμα 20 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~
για 6 άτομα
- 300 ml γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 αβγά (τους κρόκους τους)
- 150 γρ. μασκαρπόνε
- 100 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα
- 10 μπισκότα digestive χοντροκομμένα
- 2 βανίλιες
~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη.
- Ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες σε κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε.
- Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα γάλακτος και μασκαρπόνε πάνω από τα χτυπημένα αβγά και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τα κράνμπερι.
- Μεταφέρουμε στο δοχείο που έχουμε παγώσει στην κατάψυξη και ύστερα από μιάμιση ώρα προσθέτουμε τα μπισκότα.
Πηγή - ethnos.gr / Συνταγή του Ηλία Δερμιτζόγλου