ΜΕΝΟΥ

Pages

Παγωτό τσιζκεϊκ με κράνμπερι


Ένα ελαφρύ γλύκισμα που θα σας ενθουσιάσει


Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 4 ώρες
Μαγείρεμα 20 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ ~     Υλικά     ~ ~ ~ ~ ~ ~
για 6 άτομα
  • 300 ml γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά (τους κρόκους τους)
  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα
  • 10 μπισκότα digestive χοντροκομμένα
  • 2 βανίλιες



~ ~ ~ ~ ~ ~     Εκτέλεση     ~ ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη. 
  • Ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες σε κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. 
  • Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. 
  • Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα γάλακτος και μασκαρπόνε πάνω από τα χτυπημένα αβγά και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τα κράνμπερι. 
  • Μεταφέρουμε στο δοχείο που έχουμε παγώσει στην κατάψυξη και ύστερα από μιάμιση ώρα προσθέτουμε τα μπισκότα.


Πηγή - ethnos.gr / Συνταγή του Ηλία Δερμιτζόγλου