ΜΕΝΟΥ

Pages

Κορμός σοκολάτας με κρέμα μασκαρπόνε

Αφράτο και γλυκό ρολό κέικ με γέμιση λευκής σοκολάτας και μασκαρπόνε για να συνοδέψτε το ρόφημα σας


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ ~ ~    Υλικά    ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Για το ρολό κέικ
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 φύλλα λαδόκολλα

Για την κρέμα μασκαρπόνε
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε

Για την επικάλυψη
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι μπράντι



~ ~ ~ ~ ~ ~ ~    Εκτέλεση    ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Για το ρολό κέικ
  • Αρχικά βάζουμε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώνουμε την κουβερτούρα.
  • Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπεν μαρί 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με τη μαρέγκα.
  • Βάζουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
  • Απλώνουμε το μείγμα που φτιάξαμε με την κουβερτούρα και το αλεύρι στο ταψί και το βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε μια κακάο.
  • Όταν είναι έτοιμο,το βγάζουμε από το φούρνο και το γυρίζουμε ανάποδα.
  • Ακουμπάμε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο.
  • Βάζουμε τη λαδόκολλα.
  • Τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.

Για την κρέμα μασκαρπόνε
  • Για να φτιάξουμε την κρέμα με την οποία θα γεμίσουμε το γλυκό, ψιλοκόβουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή.
  • Βάζουμε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα,να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί,πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα σταδιακά την κουβερτούρα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Μόλις πήξει το μείγμα και κρυώσει προσθέτουμε 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ξανά.

Για την επικάλυψη
  • Για να φτιάξουμε την επικάλυψη του κορμού,σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος.
  • Λίγο πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 σφηνάκι μπράντι και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα συστατικά.
  • Τέλος,τα αφήνουμε να πήξουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανοίγουμε το παντεσπάνι προσέχοντας να μη σπάσει.
  • Απλώνουμε στο παντεσπάνι την κρέμα με το μασκαρπόνε.
  • Τυλίγουμε τον κορμό.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια του κορμού με την επικάλυψη.



Πηγή - sidagi.gr