Αφράτο και γλυκό ρολό κέικ με γέμιση λευκής σοκολάτας και μασκαρπόνε για να συνοδέψτε το ρόφημα σας
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Για το ρολό κέικ
Για την κρέμα μασκαρπόνε
Για την επικάλυψη
Για το ρολό κέικ
Για την κρέμα μασκαρπόνε
Για την επικάλυψη
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για το ρολό κέικ
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 αυγά
- 1/4 φλιτζάνι κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 φύλλα λαδόκολλα
Για την κρέμα μασκαρπόνε
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε
Για την επικάλυψη
- 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι μπράντι
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για το ρολό κέικ
- Αρχικά βάζουμε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπεν μαρί 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με τη μαρέγκα.
- Βάζουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
- Απλώνουμε το μείγμα που φτιάξαμε με την κουβερτούρα και το αλεύρι στο ταψί και το βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε μια κακάο.
- Όταν είναι έτοιμο,το βγάζουμε από το φούρνο και το γυρίζουμε ανάποδα.
- Ακουμπάμε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο.
- Βάζουμε τη λαδόκολλα.
- Τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.
Για την κρέμα μασκαρπόνε
- Για να φτιάξουμε την κρέμα με την οποία θα γεμίσουμε το γλυκό, ψιλοκόβουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή.
- Βάζουμε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα,να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί,πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα σταδιακά την κουβερτούρα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Μόλις πήξει το μείγμα και κρυώσει προσθέτουμε 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ξανά.
Για την επικάλυψη
- Για να φτιάξουμε την επικάλυψη του κορμού,σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος.
- Λίγο πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 σφηνάκι μπράντι και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα συστατικά.
- Τέλος,τα αφήνουμε να πήξουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανοίγουμε το παντεσπάνι προσέχοντας να μη σπάσει.
- Απλώνουμε στο παντεσπάνι την κρέμα με το μασκαρπόνε.
- Τυλίγουμε τον κορμό.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια του κορμού με την επικάλυψη.
Πηγή - sidagi.gr