ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς με ψητά κεφτεδάκια και πέστο βασιλικού


Ένα λαχταριστό σάντουιτς που θα σας ενθουσιάσει.



Χρόνος Προετοιμασίας 30'






Υλικά για 4 άτομα
  • 1000 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 125 γρ. ρικότα
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. γαλέτα
  • 4 αυγά
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι σπασμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 4 ψωμάκια για σάντουιτς
  • 10 ml. ελαιόλαδο για τη σχάρα
  • 250 γρ. τυρί προβολόνε σε φέτες
  • 4 κ.γ. πέστο βασιλικού ή της αρεσκείας μας

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε τον κιμά, τη ρικότα, την τριμμένη παρμεζάνα, τη γαλέτα, τα αυγά, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι. 
  • Ανακατεύουμε ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά και πλάθουμε 12 κεφτεδάκια. 
  • Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε το γκρίλ σε δυνατή φωτιά. 
  • Καθαρίζουμε τη σχάρα μας με μια βούρτσα και την αλείφουμε με λάδι. 
  • Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στη σχάρα αφήνοντας χόρο ενδιάμεσα τους. 
  • Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 8 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές. 
  • Μόλις ψηθούν τα κεφτεδάκια τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.
  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. 
  • Τα ψήνουμε για 3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να γίνουν τραγανά. 
  • Στρώνουμε απο μια φέτα προβολόνε στα 4 μισά ψωμάκια και τοποθετούμε απο 3 κεφτεδάκια πάνω στο προβολόνε. 
  • Γαρνίρουμε με λίγο πέστο βασιλικού τα κεφτεδάκια και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια.
  • Σερβίρουμε αμέσως.



Πηγή - cookbox.gr