ΜΕΝΟΥ

Pages

Λουκάνικο με αβγά και ντομάτα

Μία κλασική συνταγή που τρώμε από τα παιδικά μας χρόνια


 Χρόνος Προετοιμασίας 10'








Υλικά για 1 άτομο
  • 400 λουκάνικο χωριάτικο ή 4 λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτί σπιτική ντομάτα απο τον τρίφτη Pummaro
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 αυγά
  • 1 κύβος βοδινού με 25% λιγότερο αλάτι Knorr
  • 100 ml. Άλτις κλασικό
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση


~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, τρίβουμε τον κύβο βοδινού και τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και μετά τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε πρώτα την πιπεριά και αμέσως μετά το Pumaro.
  • Αλατοπιπερώνουμε και μόλις η σάλτσα μας αρχίσει να βράζει, την σκεπάζουμε. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε έτσι για 5-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Τέλος, ρίχνουμε τα λουκάνικα και αμέσως μετά τα 2 αβγά. 
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν τα 2 αβγά με τη σάλτσα.


Πηγή - cookbox.gr