Μία κλασική συνταγή που τρώμε από τα παιδικά μας χρόνια
Χρόνος Προετοιμασίας 10'
Υλικά για 1 άτομο
Εκτέλεση
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 10'
Υλικά για 1 άτομο
- 400 λουκάνικο χωριάτικο ή 4 λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κουτί σπιτική ντομάτα απο τον τρίφτη Pummaro
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 αυγά
- 1 κύβος βοδινού με 25% λιγότερο αλάτι Knorr
- 100 ml. Άλτις κλασικό
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, τρίβουμε τον κύβο βοδινού και τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και μετά τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε πρώτα την πιπεριά και αμέσως μετά το Pumaro.
- Αλατοπιπερώνουμε και μόλις η σάλτσα μας αρχίσει να βράζει, την σκεπάζουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε έτσι για 5-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος, ρίχνουμε τα λουκάνικα και αμέσως μετά τα 2 αβγά.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν τα 2 αβγά με τη σάλτσα.
Πηγή - cookbox.gr