ΜΕΝΟΥ

Pages

Τοστ με γαλοπούλα, μπιφτέκι και τυρί

Λαχταριστό κολατσιό για όλες τις ώρες με απλά υλικά


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά






Υλικά για 2-4 άτομα
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ ή χωριάτικο κομμένο 1/2-ινστα πάχους
  • 112 γραμμάρια τυρί Γκούντα, φέτες
  • 2 μπιφτέκι για για σάντουιτς εμπορίου ψητό
  • 120 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας ψητό, κομμένο σε λεπτές φέτες

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε την τοστιέρα. 
  • Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στην τοστιέρα και το ψήνετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  • Το βγάζετε και αφήνετε στην άκρη.
  • Απλώνετε ομοιόμορφα σε κάθε φέτα ψωμιού του βούτυρο εσωτερικά το 1/4 του βουτύρου και πασπαλίζετε με αλάτι. 
  • Συνεχίζετε και απλώνετε το υπόλοιπο βούτυρο εξωτερικά του ψωμιού σε κάθε φέτα του τοστ.
  • Τοποθετήστε τις υπόλοιπες 2 φέτες ψωμί στον πάγκο της κουζίνας και σε κάθε δεύτερη φέτα τα μπιφτέκια. 
  • Τοποθετήστε τη γαλοπούλα ψητή, τις φέτες τυριού και κλείστε το σάντουιτς.
  • Βάζετε τα σάντουιτς στην τοστιέρα μέχρι να λιώσει το τυρί και το σάντουιτς, περίπου 5 λεπτά.

Πηγή - sidagi.gr