ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα βίδες, πέστο και σπαράγγια

Λαχταριστή και δροσερή μακαρονοσαλάτα με πέστο βασιλικού και σπαράγγια


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά





Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
  • 1 πακέτο μακαρόνια βίδες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

Για την σάλτσα πέστο
  • 25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι

~ ¤ ~

Εκτέλεση
Για τη σαλάτα

  • Σε κατσαρολάκι βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και σουρώνουμε. 
  • Σε ζεστό νερό ζεματάμε για 5 λεπτά τα σπαράγγια. 
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε. 
  • Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε.

Για τη σάλτσα πέστο
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
  • Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.


Πηγή - sidagi.gr