Λαχταριστή και δροσερή μακαρονοσαλάτα με πέστο βασιλικού και σπαράγγια
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
Για την σάλτσα πέστο
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
Για τη σάλτσα πέστο
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
- 1 πακέτο μακαρόνια βίδες
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/2 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
Για την σάλτσα πέστο
- 25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
- 25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
- 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
- Σε κατσαρολάκι βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και σουρώνουμε.
- Σε ζεστό νερό ζεματάμε για 5 λεπτά τα σπαράγγια.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε.
Για τη σάλτσα πέστο
- Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
- Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Πηγή - sidagi.gr