ΜΕΝΟΥ

Pages

Κινόα με κάρυ


Μια ελαφριά γεύση κάρυ που κάνει τη νόστιμη κινόα ένα σπουδαίο παράπλευρο πιάτο για πλήθος κύριων πιάτων.








Υλικά για 2 άτομα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο ή όσο χρειάζεται
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. κινόα
  • 2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά σκόνη κάρυ ή κατά τη γεύση
  • 1 κουταλιά σκόνη τσίλι
  • αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

~ ¤ ~

Εκτέλεση: 
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε αναδεύοντας για 2 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε την κινόα και μαγειρεύουμε αναδεύοντας μέχρι φρυγανιστεί ελαφρά, περίπου για 5 λεπτά.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 25 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο.


Πηγή - yumyum.gr