Μια ελαφριά γεύση κάρυ που κάνει τη νόστιμη κινόα ένα σπουδαίο παράπλευρο πιάτο για πλήθος κύριων πιάτων.
Υλικά για 2 άτομα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο ή όσο χρειάζεται
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. κινόα
- 2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 κουταλιά σκόνη κάρυ ή κατά τη γεύση
- 1 κουταλιά σκόνη τσίλι
- αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
~ ¤ ~
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε αναδεύοντας για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κινόα και μαγειρεύουμε αναδεύοντας μέχρι φρυγανιστεί ελαφρά, περίπου για 5 λεπτά.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 25 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο.
Πηγή - yumyum.gr