ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκια με χαλούμι και σάλτσα ελιάς

Ένας καταπληκτικός απλός και γρήγορος μεζές


Προετοιμασία 10' 
Ψήσιμο





Υλικά για 8 σουβλάκια
  • 15 ελιές, κατά προτίμηση Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 40 ml + 2 ή 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • ξύσμα από 1½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι, κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 400 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κύβους ή σε φέτες μήκους 5 - 6 εκ. και πάχους 2 εκ.
  • 8 καλαμάκια για το σερβίρισμα

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Βάζουμε στο μούλτι τις ελιές, μαζί με τα 40 ml ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το ξίδι και το κρεμμύδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα τηγάνι-γκριλιέρα ζεσταίνουμε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε 2 ή 3 δόσεις (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας) το χαλούμι. 
  • Ροδίζουμε το τυρί απ’ όλες τις πλευρές και με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε και το αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει από το λάδι. 
  • Κάθε φορά που βγάζουμε μία δόση, προσθέτουμε στο τηγάνι από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για την επόμενη. 
  • Περνάμε τα κομμάτια τυριού, όσο ακόμα είναι ζεστά, σε 8 καλαμάκια και τα σερβίρουμε ζεστά.

Συνοδεύουμε με τη σάλτσα ελιάς, ντοματοσαλάτα και ψωμί.

Πηγή - γαστρονόμος