Ένας καταπληκτικός απλός και γρήγορος μεζές
Προετοιμασία 10'
Ψήσιμο 5΄
Υλικά για 8 σουβλάκια
Εκτέλεση
Συνοδεύουμε με τη σάλτσα ελιάς, ντοματοσαλάτα και ψωμί.
Πηγή - γαστρονόμος
Προετοιμασία 10'
Ψήσιμο 5΄
Υλικά για 8 σουβλάκια
- 15 ελιές, κατά προτίμηση Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 40 ml + 2 ή 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- ξύσμα από 1½ λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι, κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 400 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κύβους ή σε φέτες μήκους 5 - 6 εκ. και πάχους 2 εκ.
- 8 καλαμάκια για το σερβίρισμα
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μούλτι τις ελιές, μαζί με τα 40 ml ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το ξίδι και το κρεμμύδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα τηγάνι-γκριλιέρα ζεσταίνουμε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε 2 ή 3 δόσεις (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας) το χαλούμι.
- Ροδίζουμε το τυρί απ’ όλες τις πλευρές και με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε και το αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει από το λάδι.
- Κάθε φορά που βγάζουμε μία δόση, προσθέτουμε στο τηγάνι από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για την επόμενη.
- Περνάμε τα κομμάτια τυριού, όσο ακόμα είναι ζεστά, σε 8 καλαμάκια και τα σερβίρουμε ζεστά.
Συνοδεύουμε με τη σάλτσα ελιάς, ντοματοσαλάτα και ψωμί.
Πηγή - γαστρονόμος