ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστά κοχύλια με μείγμα τυριών και μανιτάρια

Λαχταριστό και γεμάτο πιάτο με μείγμα τυριών με μανιτάρια για το μεσημεριανό σας


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά





Υλικά για 6-8 άτομα
  • 2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
  • λίγο λάδι για το σοτάρισμα
  • λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
  • 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια jumbo
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 300 ml 15 % λιπαρά
  • 1/2 κούπα κίτρινα τυριά

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό ζεματάμε τα κοχύλια για 2 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά και τα κρατάμε στη άκρη να κρυώσουν.
  • Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
  • Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5 -7 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, αλατοπιπερώστε και τ' αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.
  • Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.
  • Τ' αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.
  • Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη κρέμα γάλακτος και αρχίστε να γεμίζετε τα κοχύλια με το μείγμα μανιταριών με ένα κουτάλι.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κοχύλια με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με τα κίτρινα τυριά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.


Πηγή - sidagi.gr