ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολό κοτόπουλο με μανιτάρια και σπανάκι


Φτιάξτε με απλά υλικά ένα χορταστικό ρολό κοτόπουλο με μανιτάρια και σπανάκι


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά






Υλικά για 2-4 άτομα
  • 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
  • 112 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες προαιρετικά
  • 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
  • ¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • 1 κουταλάκι σούπας νερό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το σπανάκι, σκόρδο ψιλοκομμένο, και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Μοιράζουμε το μείγμα με των μανιταριών στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγουμε καθένα σε ρολό. 
  • Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νισεστέ λιωμένο ή το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.
  • Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.
  • Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.


Πηγή - sidagi.gr