Ένα ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει.
Yλικά
- 175 γρ. αλεύρι
- 45 γρ. καλαμποκάλευρο
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 170 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
~ ¤ ~
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα δυο είδη αλεύρου, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα 150 γρ. κεφαλοτύρι και το ζαμπόν.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (κρατώντας 2 κουτ. σούπας για το άλειμμα) και ζυμώνουμε καλά.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού.
- Κόβουμε με κουπ πατ σε όποιο σχήμα θέλουμε.
- Απλώνουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
- Αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Πηγή - ethnos.gr