ΜΕΝΟΥ

Pages

Φτερούγες κοτόπουλου μπάρμπεκιου

Λαχταριστές φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένα με σάλτσα μπάρμπεκιου


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά





Υλικά για 2-4 άτομα
  • 3 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 20 γραμμάρια πάστα τομάτας
  • 100 γραμμάρια κέτσαπ
  • 10 γραμμάρια καπνιστός κόλιανδρος
  • 25 γραμμάρια ζάχαρη
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπέρι μαύρο
  • Δύο κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει σάλτσα παντού. 
  • Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε ένα ανάλογο ταψί και από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα. 
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 1-1 ½ ώρα.
  • Σερβίρετε με πατάτες με σαφράν και κρασί.


Πηγή - sidagi.gr