Λαχταριστές φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένα με σάλτσα μπάρμπεκιου
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
- 3 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
- 1/4 κουταλιά του γλυκού σάλτσα σόγιας
- 20 γραμμάρια πάστα τομάτας
- 100 γραμμάρια κέτσαπ
- 10 γραμμάρια καπνιστός κόλιανδρος
- 25 γραμμάρια ζάχαρη
- Πιπέρι καγιέν
- Πιπέρι μαύρο
- Δύο κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει σάλτσα παντού.
- Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
- Βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε ένα ανάλογο ταψί και από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 1-1 ½ ώρα.
- Σερβίρετε με πατάτες με σαφράν και κρασί.
Πηγή - sidagi.gr