ΜΕΝΟΥ

Pages

Μηλόπιτα με ροδάκινο

Δοκιμάστε μια νέα εναλλακτική συνταγή για να παρασκευάσετε την μηλόπιτα σας


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά





Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη

  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 6-8 μήλα κόκκινα ή πράσινα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ροδάκινα κομμένα σε κύβους, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για το σερβίρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα για το πασπάλισμα


~ ¤ ~


Εκτέλεση
Για τη ζύμη
  • Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε το αλάτι.
  • Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια.
  • Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά.
  • Μετά προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ' ότι χρειάζεται.
  • Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για τη συναρμολόγηση γέμισης ζύμης
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα ροδάκινα μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα μαζί με τα ροδάκινα. 
  • Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). 
  • Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί.
  • Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.
  • Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα.
  • Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.
  • Ψήνουμε για τα πρώτα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Στο τέλος πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή - sidagi.gr