ΜΕΝΟΥ

Pages

Μελιτζάνες πικάντικες με γιαούρτι

Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει.


Προετοιμασία10 λεπτά
Αναμονή 40 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά




Yλικά για 8 άτομα
  • 6 μελιτζάνες μέτριες
  • 1/4+1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Kόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού, αλατίζουμε καλά, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και το καλύπτουμε με πετσέτα. 
  • Αφήνουμε να μείνουν για μισή ώρα περίπου, να ξεπικρίσουν. 
  • Ξεπλένουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε ξανά. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Αναμειγνύουμε σε μπολ το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά. Aνακατεύουμε καλά και χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη. 
  • Aλείφουμε τις μελιτζάνες με το μισό μείγμα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. 
  • Aπλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί (ή σε δύο αν χρειαστεί) και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. 
  • Bγάζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 
  • Zεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. 
  • Mεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνοντας με την υπόλοιπη μισή μαρινάδα.


Πηγή - ethnos.gr