Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει.
Προετοιμασία10 λεπτά
Αναμονή 40 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Yλικά για 8 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - ethnos.gr
Προετοιμασία10 λεπτά
Αναμονή 40 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Yλικά για 8 άτομα
- 6 μελιτζάνες μέτριες
- 1/4+1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Kόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού, αλατίζουμε καλά, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και το καλύπτουμε με πετσέτα.
- Αφήνουμε να μείνουν για μισή ώρα περίπου, να ξεπικρίσουν.
- Ξεπλένουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε ξανά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά. Aνακατεύουμε καλά και χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη.
- Aλείφουμε τις μελιτζάνες με το μισό μείγμα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
- Aπλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί (ή σε δύο αν χρειαστεί) και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
- Bγάζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Zεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Mεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνοντας με την υπόλοιπη μισή μαρινάδα.
Πηγή - ethnos.gr