Λαχταριστά σπιτικά σουβλάκια με σάλτσα
Χρόνος Προετοιμασίας 15'
Υλικά για 2 άτομα
- φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 300 γρ. κομμένο σε κύβους
- 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 2 τεμ. ξυλάκια για σουβλάκια
- 6 κ.σ. ketchup Hellmann’s classic
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 45 ml νερό
- 2 πορτοκάλια το χυμό τους
- 1/2 κ.σ. κύμινο
- 30 γρ. ζάχαρη
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περνάμε εναλλάξ με τα κομμάτια της πιπεριάς στα ξύλινα σουβλάκια.
- Τα ψήνουμε έμμεσα, σε προθερμασμένο grill στους 220 με 250 0C για 15 λεπτά.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την ketchup Hellmann’s Classic, το κύμινο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και
- ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το νερό, που το έχουμε διαλύσει μέσα
- σε ένα ποτηράκι. Τα διαλύουμε χτυπώντας τα ελαφρά με το σύρμα.
- Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, την περιχύνουμε επάνω στα σουβλάκια κοτόπουλου και τα βάζουμε στο grill μέχρι να καραμελώσουν, στους 160 0C .
Πηγή - cookbox.gr