ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτοσουβλάκια με ketchup


Λαχταριστά σπιτικά σουβλάκια με σάλτσα


Χρόνος Προετοιμασίας 15'






Υλικά για 2 άτομα
  • φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 300 γρ. κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 τεμ. ξυλάκια για σουβλάκια
  • 6 κ.σ. ketchup Hellmann’s classic
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 45 ml νερό
  • 2 πορτοκάλια το χυμό τους
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 30 γρ. ζάχαρη

~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περνάμε εναλλάξ με τα κομμάτια της πιπεριάς στα ξύλινα σουβλάκια.
  • Τα ψήνουμε έμμεσα, σε προθερμασμένο grill στους 220 με 250 0C για 15 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την ketchup Hellmann’s Classic, το κύμινο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και
  • ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το νερό, που το έχουμε διαλύσει μέσα
  • σε ένα ποτηράκι. Τα διαλύουμε χτυπώντας τα ελαφρά με το σύρμα.
  • Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, την περιχύνουμε επάνω στα σουβλάκια κοτόπουλου και τα βάζουμε στο grill μέχρι να καραμελώσουν, στους 160 0C .


Πηγή - cookbox.gr