ΜΕΝΟΥ

Pages

Λιγκουίνι με πέστο λεμονιού και γαρίδες

Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα για το μεσημεριανό σας


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 



Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη μακαρονάδα

  • ½ κιλό γαρίδες
  • 2/3 φλιτζάνι λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι


Για το πέστο λεμονιού
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (περίπου ένα φλιτζάνι)
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 2-3 κουταλιά κάπαρη
  • 1 λεμόνι το ξύσμα του ( χυμό από μισό λεμόνι)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1-1/2 φλιτζάνια κατεψυγμένο αρακά
  • 1/2 ελάχιστη κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι

~ ¤ ~


Εκτέλεση
Για τη μακαρονάδα
  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα ζυμαρικά να βράζουν για άλλα 8 λεπτά.
  • Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. 
  • Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
  • Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι. 
  • Προσθέτετε το πέστο, λίγο αλάτι. 
  • Βράζετε σε σιγανή για 5 λεπτά και μετά ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Για το πέστο λεμονιού
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το μαϊντανό, αλάτι,πιπέρι, ξυσμα λεμονιού, χυμό λεμόνι, κάππαρη, μουστάρδα και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι.


Πηγή - sidagi.gr