Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα για το μεσημεριανό σας
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη μακαρονάδα
Για το πέστο λεμονιού
Εκτέλεση
Για τη μακαρονάδα
Για το πέστο λεμονιού
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη μακαρονάδα
- ½ κιλό γαρίδες
- 2/3 φλιτζάνι λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
Για το πέστο λεμονιού
- 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (περίπου ένα φλιτζάνι)
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
- 2-3 κουταλιά κάπαρη
- 1 λεμόνι το ξύσμα του ( χυμό από μισό λεμόνι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1-1/2 φλιτζάνια κατεψυγμένο αρακά
- 1/2 ελάχιστη κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
Για τη μακαρονάδα
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα ζυμαρικά να βράζουν για άλλα 8 λεπτά.
- Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
- Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Προσθέτετε το πέστο, λίγο αλάτι.
- Βράζετε σε σιγανή για 5 λεπτά και μετά ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Για το πέστο λεμονιού
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το μαϊντανό, αλάτι,πιπέρι, ξυσμα λεμονιού, χυμό λεμόνι, κάππαρη, μουστάρδα και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι.
Πηγή - sidagi.gr