Πεντανόστιμες γεμιστές πατάτες στο φουρνο με γραβιέρα και πιπεριά Φλωρίνης!!
Υλικά:
Πηγή - mageirikipandaisia.wordpress.com
Υλικά:
- 5 πατάτες μέριες λίγο μακρουλές
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
~ ¤ ~
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Πρέπει να κρατάνε λίγο.
- Μόλις κρυώσουν λίγο της κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε σαν βαρκούλες με ένα κουταλάκι και τις τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν.
- Τη σάρκα από της πατάτες την πολτοποιούμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μας.
- Ανακατεύουμε και με τα υπόλοιπα υλικά, αλλα κρατάμε λίγο τυρί για να το βάλουμε από πάνω σε κάθε μία πατάτα.
- Γεμίζουμε τις πατάτες μας και πασπαλίζουμε με την γραβιέρα.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο προς το δυνατό για περίπου 20 λεπτά.
Πηγή - mageirikipandaisia.wordpress.com