ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες γεμιστες με τυρί & πιπεριά Φλωρίνης

Πεντανόστιμες γεμιστές πατάτες στο φουρνο με γραβιέρα και πιπεριά Φλωρίνης!!


 



Υλικά:
  • 5 πατάτες μέριες λίγο μακρουλές
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

~ ¤ ~

Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Πρέπει να κρατάνε λίγο. 
  • Μόλις κρυώσουν λίγο της κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε σαν βαρκούλες με ένα κουταλάκι και τις τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν. 
  • Τη σάρκα από της πατάτες την πολτοποιούμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μας. 
  • Ανακατεύουμε και με τα υπόλοιπα υλικά, αλλα κρατάμε λίγο τυρί για να το βάλουμε από πάνω σε κάθε μία πατάτα.
  • Γεμίζουμε τις πατάτες μας και πασπαλίζουμε με την γραβιέρα. 
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο προς το δυνατό για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή -  mageirikipandaisia.wordpress.com