Ενας γρήγορος και νόστιμος ουζομεζές για το καλοκαίρι που υπάρχει άφθονος φρέσκος γαύρος.
Υλικά:
- 1 κιλό γαύρος καθαρισμένος και ξεκοκαλισμένος
- ανάλογα αμπελόφυλλα
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνιθος
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- Χυμό 2 λεμονιών
- Αλάτι - πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε μπώλ ανακατεύουμε προσεκτικά τα φιλέτα του γαύρου με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και το μισό άνιθο ψιλοκομμένο.
- Τυλίγουμε τα φιλετάκια του ψαριού ανά δύο σε κάθε αμπελόφυλλο σε ρολλάκι και τα βάζουμε σε ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο.
- Όταν τελειώσουν όλα τα υλικά μας ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνιθο λίγο αλάτι και πιπέρι, και 3/4 ποτηριού του κρασιού νερό.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
- Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί ελαφρά το φύλλο και να έχει μείνει μόνο με το λάδι του, για άλλα 10 λεπτά περίπου.
- Είναι πολύ ωραίος μεζές για ούζο ή για μπύρα..
- Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον γαύρο με σαρδέλλες.
Πηγή - GreekMasa