ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαύρος τυλιγμένος σε αμπελόφυλλα


Ενας γρήγορος και νόστιμος ουζομεζές για το καλοκαίρι που υπάρχει άφθονος φρέσκος γαύρος.











Υλικά:
  • 1 κιλό γαύρος καθαρισμένος και ξεκοκαλισμένος
  • ανάλογα αμπελόφυλλα
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνιθος
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμό 2 λεμονιών
  • Αλάτι - πιπέρι

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Σε μπώλ ανακατεύουμε προσεκτικά τα φιλέτα του γαύρου με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και το μισό άνιθο ψιλοκομμένο. 
  • Τυλίγουμε τα φιλετάκια του ψαριού ανά δύο σε κάθε αμπελόφυλλο σε ρολλάκι και τα βάζουμε σε ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο. 
  • Όταν τελειώσουν όλα τα υλικά μας ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνιθο λίγο αλάτι και πιπέρι, και 3/4 ποτηριού του κρασιού νερό. 
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. 
  • Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί ελαφρά το φύλλο και να έχει μείνει μόνο με το λάδι του, για άλλα 10 λεπτά περίπου.
  • Είναι πολύ ωραίος μεζές για ούζο ή για μπύρα..
  • Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον γαύρο με σαρδέλλες.


Πηγή - GreekMasa