Το απόλυτο επιδόρπιο! Συνδυάζει φρούτο με ζάχαρη και γιαούρτι με μέλι.
Προετοιμασία 40΄
Αναμονή 8 ώρες
Υλικά για 10 μερίδες
Για το ζελέ πεπονιού
- 600 γρ. πεπόνι χωρίς κουκούτσια (καθαρό βάρος), πολτοποιημένο
- 40 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. νερό
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνας
- λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου
Για την κρέμα γιαουρτιού
- 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. μέλι
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνας
~ ¤ ~
Διαδικασία
Για το ζελέ:
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν σε κρύο νερό.
- Βράζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να κοχλάσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στύψουμε ελαφρώς.
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το πολτοποιημένο πεπόνι.
- Ψιλοκόβουμε τη μέντα ή το δυόσμο, τα ρίχνουμε στο μείγμα μας και το αδειάζουμε σε 10 περίπου φορμάκια της κρεμ καραμελέ γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση.
- Αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου σταθεροποιηθούν.
Για την κρέμα γιαουρτιού:
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό έτσι ώστε να μαλακώσουν.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι πολύ καλά.
- Λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνας βάζοντάς τα με ένα ποτηράκι του καφέ νερό στη φωτιά.
- Προσέχουμε να μην καούν γιατί αποκτούν άσχημη μυρωδιά.
- Αδειάζουμε τη λιωμένη ζελατίνη μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε έπειτα την κρέμα γιαουρτιού μέσα στα φορμάκια πάνω από το σταθεροποιημένο ζελέ. Αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο να παγώσουν.
- Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς τα σε πιάτα.
₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
Συμβουλή
Την ίδια συνταγή μπορούμε να τη φτιάξουμε και με καρπούζι, αρωματίζοντάς το με βασιλικό.
Πηγή - γλυκές ιστορίες