ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με φακές, φέτα και ντοματίνια

Μία διαφορετική σαλάτα για να συνοδεύσετε το γεύμα σας.


Χρόνος Προετοιμασίας 20'






Υλικά για 4 άτομα
  • 225 γρ. φακές
  • 1800 ml νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 8 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • 1/2 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 4 φύλλα βασιλικού
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κομμάτακια
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του


 ~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Πλένουμε τις φακές καλά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει.Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις φακές, το σκόρδο και το αλάτι.
  • Βράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. 
  • Στραγγίζουμε τις φακές σε ένα μπόλ και αν θέλουμε αφαιρούμε και το σκόρδο.
  • Αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν.
  • Μόλις κρυώσουν οι φακές προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές. το αγγούρι, το βασιλικό, το πιπέρι, τη φέτα, το τυρί,το λάδι και το χυμό του λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbox.gr