Μία διαφορετική σαλάτα για να συνοδεύσετε το γεύμα σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 20'
Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 20'
Υλικά για 4 άτομα
- 225 γρ. φακές
- 1800 ml νερό
- 5 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
- Αλάτι κατά βούληση
- 200 γρ. ντοματίνια
- 8 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
- 1/2 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
- 4 φύλλα βασιλικού
- 30 ml. ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κομμάτακια
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις φακές καλά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει.Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις φακές, το σκόρδο και το αλάτι.
- Βράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
- Στραγγίζουμε τις φακές σε ένα μπόλ και αν θέλουμε αφαιρούμε και το σκόρδο.
- Αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν.
- Μόλις κρυώσουν οι φακές προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές. το αγγούρι, το βασιλικό, το πιπέρι, τη φέτα, το τυρί,το λάδι και το χυμό του λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr