ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητές μπριζόλες με blue cheese και τσίλι


Ένα γευστικό πιάτο για μεσημεριανό

Χρόνος Προετοιμασίας : 30'







Υλικά για 6 άτομα
  • 25 ml. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 6 μοσχαρίσιες μπριζόλες φιλεταρισμένες
  • 60 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ. blue cheese
  • 2 κόκκινες τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση
  • Αναμιγνύουμε το λάδι, τον μισό μαϊντανό, και το σκόρδο σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπόλ. 
  • Τοποθετούμε εκεί τις μπριζόλες, καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και τις αφήνουμε εκεί να μαριναριστούν για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα, το blue cheese, την πιπεριά, το κρεμμυδάκι, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Προετοιμάζουμε το γκρίλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  • Ψήνουμε τις μπριζόλες στη σχάρα για 5 λεπτά και έπειτα τις γυρίζουμε απο την άλλη πλευρά. 
  • Αλείφουμε την κάθε μπριζόλα με το μίγμα των τυριών που έχουμε φτιάξει και ψήνουμε τις μπριζόλες για ακόμη 5 λεπτά. 
  • Ανάλογα το γούστο μας μπορούμε να ψήσουμε περισσότερο τις μπριζόλες μας.

Πηγή - cookbox.gr