Σουβλάκια για όλες κρεατοφάγους και χορτοφάγους.
Χρόνος Προετοιμασίας 20΄
Υλικά για 4 άτομα
- 10 κ.σ. mayonnaise real Hellmann's
- 45 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1 ματσάκι μαϊντανό (λίγα φυλλαράκια)
- 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 3 κ.γ. πάπρικα 2 κ.γ. για τη σώς και 1 κ.γ. για το κρέας
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ. για τη σώς και 1/4 κ.γ. για το κρέας
- 500 γρ. βοδινό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 2,5 εκ.
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε παχιές φέτες 1,5 εκ.
- 30 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι 1,5 κ.γ.
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε ένα μέτριο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, αναμιγνύουμε τα συστατικά της sauce σκόρδου (μαγιονέζα,χυμός λεμόνι,μαϊντανό,σκόρδο,2 κ.γ.πάπρικα και 1/4 κ.γ.πιπέρι).
- Την διατηρούμε κρύα μέχρι να τη σερβίρουμε (η sauce σκόρδου μπορεί να παρασκευασθεί μια ημέρα πριν).
- Προετοιμάζουμε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (175 έως 230 °C).
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα υλικά για τα σουβλάκια (βοδινό κρέας,κολοκυθάκια,αλάτι,λάδι,1 κ.γ. πάπρικα και 1/4 κ.γ. πιπέρι) και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Περνάμε τα κομμάτια κρέατος και τα κολοκυθάκια στα σουβλάκια τους, φροντίζοντας να καρφώσουμεε τα κολοκυθάκια στα σημεία της φλούδας, έτσι ώστε η επιφάνειά τους να αγγίζει τη σχάρα όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν στριμώχνουμε τα υλικά.
- Καθαρίζουμε τη σχάρα ψησίματος με τη βούρτσα.
- Ψήνουμε τα σουβλάκια και τα κολοκυθάκια ταυτόχρονα σε άμεση μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά, 4 έως 6 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία ή δύο φορές.
- Τα αφαιρούμε από τη σχάρα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 3 έως 5 λεπτά.
- Σερβίρονται ζεστά με τη sauce σκόρδου.
Πηγή - cookbox.gr