ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκια με κρέας και κολοκυθάκια


Σουβλάκια για όλες κρεατοφάγους και χορτοφάγους.

 

Χρόνος Προετοιμασίας 20΄






Υλικά για 4 άτομα
  • 10 κ.σ. mayonnaise real Hellmann's
  • 45 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (λίγα φυλλαράκια)
  • 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 κ.γ. πάπρικα 2 κ.γ. για τη σώς και 1 κ.γ. για το κρέας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ. για τη σώς και 1/4 κ.γ. για το κρέας
  • 500 γρ. βοδινό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 2,5 εκ.
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε παχιές φέτες 1,5 εκ.
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι 1,5 κ.γ.


~ ¤ ~

 

Εκτέλεση
  • Σε ένα μέτριο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, αναμιγνύουμε τα συστατικά της sauce σκόρδου (μαγιονέζα,χυμός λεμόνι,μαϊντανό,σκόρδο,2 κ.γ.πάπρικα και 1/4 κ.γ.πιπέρι). 
  • Την διατηρούμε κρύα μέχρι να τη σερβίρουμε (η sauce σκόρδου μπορεί να παρασκευασθεί μια ημέρα πριν). 
  • Προετοιμάζουμε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (175 έως 230 °C).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα υλικά για τα σουβλάκια (βοδινό κρέας,κολοκυθάκια,αλάτι,λάδι,1 κ.γ. πάπρικα και 1/4 κ.γ. πιπέρι) και ανακατεύουμε ελαφρά. 
  • Περνάμε τα κομμάτια κρέατος και τα κολοκυθάκια στα σουβλάκια τους, φροντίζοντας να καρφώσουμεε τα κολοκυθάκια στα σημεία της φλούδας, έτσι ώστε η επιφάνειά τους να αγγίζει τη σχάρα όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν στριμώχνουμε τα υλικά.
  • Καθαρίζουμε τη σχάρα ψησίματος με τη βούρτσα. 
  • Ψήνουμε τα σουβλάκια και τα κολοκυθάκια ταυτόχρονα σε άμεση μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά, 4 έως 6 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία ή δύο φορές.
  • Τα αφαιρούμε από τη σχάρα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 3 έως 5 λεπτά.
  • Σερβίρονται ζεστά με τη sauce σκόρδου.


Πηγή - cookbox.gr