ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζελέ ροδάκινου με ψιλοκομμένα φρούτα

Το «φρουί ζελέ» αποκτά νέα διάσταση με ζουμερά ροδάκινα και αυγουστιάτικα φρούτα.


Μερίδες 8 - 10 Προετοιμασία 20' 
Αναμονή 2 - 4 ώρες
 




Υλικά για 8 με 10 μερίδες
  • περίπου 1½ κιλό ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα και πολτοποιημένα στο μπλέντερ (η πούλπα του φρούτου πρέπει να ζυγίζει 1 κιλό)
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 800 γρ. φρέσκα φρούτα εποχής της αρεσκείας μας (εκτός από καρπούζι και πεπόνι), κομμένα σε μικρά κομμάτια


~ ¤ ~


Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε 150 - 200 γρ. από την πούλπα ροδάκινου και τη ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Παράλληλα, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει η πούλπα, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 
  • Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο μπολ. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και προσθέτουμε και την υπόλοιπη πούλπα. 
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει. 
  • Τότε προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες της αρεσκείας μας ή σε μία μεγάλη φόρμα χωρητικότητας 2 λίτρων. 
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (αν το βάλαμε στα μικρά μπολάκια) ή περισσότερο, αν χρησιμοποιήσαμε μεγαλύτερη, μέχρι να πήξει τελείως το ζελέ.


₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪

Συμβουλή 

  • Δεν χρησιμοποιούμε καρπούζι και πεπόνι, γιατί περιέχουν πολύ νερό το οποίο θα αποβληθεί μετά το πήξιμο του ζελέ και θα «νερώσει» το γλυκό.



Πηγή - γλυκές ιστορίες