Το «φρουί ζελέ» αποκτά νέα διάσταση με ζουμερά ροδάκινα και αυγουστιάτικα φρούτα.
Μερίδες 8 - 10 Προετοιμασία 20'
Αναμονή 2 - 4 ώρες
Υλικά για 8 με 10 μερίδες
Εκτέλεση
Συμβουλή
Πηγή - γλυκές ιστορίες
Μερίδες 8 - 10 Προετοιμασία 20'
Αναμονή 2 - 4 ώρες
Υλικά για 8 με 10 μερίδες
- περίπου 1½ κιλό ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα και πολτοποιημένα στο μπλέντερ (η πούλπα του φρούτου πρέπει να ζυγίζει 1 κιλό)
- 80 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 800 γρ. φρέσκα φρούτα εποχής της αρεσκείας μας (εκτός από καρπούζι και πεπόνι), κομμένα σε μικρά κομμάτια
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε 150 - 200 γρ. από την πούλπα ροδάκινου και τη ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Παράλληλα, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό.
- Μόλις αρχίσει να βράζει η πούλπα, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και προσθέτουμε και την υπόλοιπη πούλπα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει.
- Τότε προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες της αρεσκείας μας ή σε μία μεγάλη φόρμα χωρητικότητας 2 λίτρων.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (αν το βάλαμε στα μικρά μπολάκια) ή περισσότερο, αν χρησιμοποιήσαμε μεγαλύτερη, μέχρι να πήξει τελείως το ζελέ.
₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
Συμβουλή
- Δεν χρησιμοποιούμε καρπούζι και πεπόνι, γιατί περιέχουν πολύ νερό το οποίο θα αποβληθεί μετά το πήξιμο του ζελέ και θα «νερώσει» το γλυκό.
Πηγή - γλυκές ιστορίες