ΜΕΝΟΥ

Pages

Νιόκι στο φούρνο με ντομάτα και μοτσαρέλα

Μια υπέροχη μεσογειακή συνταγή με νιόκι πατάτας, σάλτσα ντομάτας και λιωμένη μοτσαρελα για το μεσημεριανό σας πιάτο






Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.

Υλικά
Για τα νιόκι πατάτας

  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού νερό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα κρόκοι αυγών
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 φυλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα 500 γραμμαριών κομμένη σε φέτες
  • Σάλτσα ντομάτας

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 500 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • πολύ λίγο βασιλικό
  • 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση
Για το νιόκι πατάτας

  • Βράζετε τις πατάτες με το φλούδι, να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά.
  • Τις βγάζετε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα.
  • Ανακατεύετε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να πάρετε μια λεία ζύμη.
  • Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνετε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ περίπου.
  • Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ, τα οποία περνάτε από τις μύτες ενός πιρουνιού για να κάνετε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σ' ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα νιόκι μαζί με τη σάλτσα ντομάτας και τη μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως με φυλλαράκια βασιλικού.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, λιώνουμε και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία για 15 λεπτά.

Πηγή - sidagi.gr