Αφράτα και μυρωδάτα μάφινς με άρωμα καφέ και κομματάκια σοκολάτας για ένα γεμάτο πρωινό
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 2 αυγά
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ
- 1 κουταλάκι μπείκιν σόδα
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 100 ml στιγμιαίο καφέ
- 1/4 κούπας γάλα
- 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
~ ¤ ~
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου. Βάζουμε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, τον στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε καλά με το σύρμα.
- Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, αλάτι.
- Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα.
- Μετά προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τη βανίλια.
- Με μια κουτάλια της σούπας μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για μάφινς.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
- Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.
Πηγή - sidagi.gr