ΜΕΝΟΥ

Pages

Το ψαρονέφρι της Ματούλας

ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΤΗΣ ΜΑΤΟΥΛΑΣ
 Ένα γευστικό πιάτο για το μεσημεριανό σας








Υλικά
  • 300 γρ. Ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. Κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε πένες
  • 50 γρ. Μισή Ντομάτα σε κυβάκια
  • 50 γρ. Μελιτζάνα ψητή σε κυβάκια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. Αλεύρι
  • 50 γρ. Λευκό κρασί
  • 20 γρ. Χυμό Λεμονιού
  • 30 γρ. Κρ.γάλακτος
  • 1 Κουτ. σούπας Μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι


~ ¤ ~

Εκτελεση
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, αλευρώνουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας καλά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και την μελιτζάνα. 
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 
  • Ρίχνουμε την μουστάρδα , σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και λίγο νερό και περιμένουμε για περίπου 5-6 λεπτά να τραβήξει τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. 
  • Αφού δέσει η σάλτσα προσθέτουμε την ντομάτα και τον χυμό λεμονιού. 
  • Αφού πάρει βράση προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. 
  • Το πιάτο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα όπου μπορούμε να γαρνίρουμε με ρύζι. 

Πηγή - ucook.gr