Μία κλασική λιχουδιά
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Υλικά για 6 άτομα
- 75 γρ. Flora Soft με βούτυρο
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 120 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- 120 ml. γάλα
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 2 μήλα
- 30 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 40 ml Grand Marnier
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Προετοιμάζουμε την ψησταριά για έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Αλείφουμε το κεραμικό σκεύος Weber ή ένα στρογγυλό ταψάκι, καλά με Flora με βούτυρο.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπείκιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, γαρύφαλλο και κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε τις 5 κουταλιές από το Flora με βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Αναμιγνύουμε με τα δάχτυλά μας.
- Χτυπάμε ελαφρά το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια και τα βάζουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα ομοιόμορφα στο ταψί.
- Κόβουμε σε φέτες το μήλο και τις τοποθετούμε στο ταψί, σχηματίζοντας τα πέταλα ενός λουλουδιού.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καφέ ζάχαρη και την κανέλα.
- Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα πάνω από την κορυφή των μήλων με το μίγμα μας.
- Ψήνουμε με έμμεση έκθεση σε μέτρια θερμότητα με το καπάκι κλειστό για 20 λεπτά.
- Περιστρέφουμε το ταψί 90 μοίρες.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο με το καπάκι κλειστό για 15-20 λεπτά ακόμα.
- Στη συνέχεια,την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή - cookbox.gr