ΜΕΝΟΥ

Pages

Μηλόπιτα με κανέλα


Μία κλασική λιχουδιά



Χρόνος Προετοιμασίας 30'






Υλικά για 6 άτομα
  • 75 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 120 ml. γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 2 μήλα
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 40 ml Grand Marnier

~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Προετοιμάζουμε την ψησταριά για έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Αλείφουμε το κεραμικό σκεύος Weber ή ένα στρογγυλό ταψάκι, καλά με Flora με βούτυρο.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπείκιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, γαρύφαλλο και κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε τις 5 κουταλιές από το Flora με βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Αναμιγνύουμε με τα δάχτυλά μας. 
  • Χτυπάμε ελαφρά το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια και τα βάζουμε στο μπολ. 
  • Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα ομοιόμορφα στο ταψί.
  • Κόβουμε σε φέτες το μήλο και τις τοποθετούμε στο ταψί, σχηματίζοντας τα πέταλα ενός λουλουδιού. 
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καφέ ζάχαρη και την κανέλα. 
  • Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα πάνω από την κορυφή των μήλων με το μίγμα μας.
  • Ψήνουμε με έμμεση έκθεση σε μέτρια θερμότητα με το καπάκι κλειστό για 20 λεπτά. 
  • Περιστρέφουμε το ταψί 90 μοίρες. 
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο με το καπάκι κλειστό για 15-20 λεπτά ακόμα. 
  • Στη συνέχεια,την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. 
  • Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.


Πηγή - cookbox.gr