Ελαφρύς μουσακάς για το μεσημεριανό σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα και 30΄
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα και 30΄
Υλικά
- 5 μελιτζάνες
- 5 κολοκυθάκια
- 1000 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 120 ml. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό περασμένο στον τρίφτη
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 30 ml χυμό ντομάτας
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 120 ml. γάλα
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου να ψηθούν για 10-15 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
- Σε μια κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό, βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι να αχνιστεί μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο περίπου 2 κ.σ. της σούπας και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε και τον κιμά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί ο κιμάς και να τσιγαριστεί καλά και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 6 περίπου λεπτά χωρίς όμως να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
- Λαδώνουμε το ταψί που θα ψήσουμε το μουσακά μας και βάζουμε μια στρώση από μελιτζάνες, από πάνω μια στρώση με κολοκυθάκια και τέλος μια στρώση κιμά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά και ετοιμάζουμε την «μπεσαμέλ» γιαουρτιού.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι προσθέτουμε τα αυγά, ελαιόλαδο και γάλα που μέσα έχουμε διαλύσει το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη ώστε να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Περιχύνουμε με το μίγμα γιαουρτιού το μουσακά μας και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 C να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά.
Πηγή - cookbox.gr