ΜΕΝΟΥ

Pages

Μουσακάς με «μπεσαμέλ» γιαουρτιού

Ελαφρύς μουσακάς για το μεσημεριανό σας.



Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα και 30΄
 






Υλικά
  • 5 μελιτζάνες
  • 5 κολοκυθάκια
  • 1000 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 120 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό περασμένο στον τρίφτη
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 ml χυμό ντομάτας
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 120 ml. γάλα



~ ¤ ~

 

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. 
  • Τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου να ψηθούν για 10-15 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
  • Σε μια κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό, βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι να αχνιστεί μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο περίπου 2 κ.σ. της σούπας και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε και τον κιμά. 
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί ο κιμάς και να τσιγαριστεί καλά και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  • Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 6 περίπου λεπτά χωρίς όμως να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
  • Λαδώνουμε το ταψί που θα ψήσουμε το μουσακά μας και βάζουμε μια στρώση από μελιτζάνες, από πάνω μια στρώση με κολοκυθάκια και τέλος μια στρώση κιμά. 
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά και ετοιμάζουμε την «μπεσαμέλ» γιαουρτιού.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι προσθέτουμε τα αυγά, ελαιόλαδο και γάλα που μέσα έχουμε διαλύσει το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη ώστε να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. 
  • Περιχύνουμε με το μίγμα γιαουρτιού το μουσακά μας και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 C να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά.


Πηγή - cookbox.gr