Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 12 μεγάλες γαρίδες με τις ουρές τους, καθαρισμένες
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (1+1)
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος
- 5 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένη
- ½ κούπα λευκό κρασί
- ½ κούπα τριμμένη φέτα
- Φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν (3-5 λεπτά).
- Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα στο σχαροτήγανο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά το σχαροτήγανο.
- Μεταφέρουμε τις γαρίδες μόνο σε ένα πιάτο.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τη φέτα και το πιπέρι στο σχαροτήγανο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, περίπου για 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε με τις γαρίδες πάνω από το μείγμα του τυριού.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου