ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαρίδες σαγανάκι (Δ.Σκαρμούτσος)


Μία συνταγή για ουζάκι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 12 μεγάλες γαρίδες με τις ουρές τους, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (1+1)
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος
  • 5 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένη
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • ½ κούπα τριμμένη φέτα
  • Φρέσκο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν (3-5 λεπτά).
  • Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα στο σχαροτήγανο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά το σχαροτήγανο.
  • Μεταφέρουμε τις γαρίδες μόνο σε ένα πιάτο.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τη φέτα και το πιπέρι στο σχαροτήγανο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, περίπου για 1 λεπτό.
  • Σερβίρουμε με τις γαρίδες πάνω από το μείγμα του τυριού.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου