ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου

Εύκολη συνταγή για τους λάτρεις του κοτόπουλου













Συνταγή :  Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 8 μπούτια κοτόπουλου (χωρίς την πέτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα μπαρμπεκιου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας Γούστερ σος
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι. 
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ώσπου να μαραθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά της. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 3 λεπτά ακόμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει πριν την πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ. 
 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπουτάκια σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Μόλις ροδίσουν και μαλακώσουν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. 
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως. 
  • Συνοδεύουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και ρύζι ατμού.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου