ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με μουστάρδα και κρασί


Μαγική συνταγή που θα σας ξετρελάνει.






 


Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μπούτια κοτόπουλου
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • ¼ φλ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένα εστραγκόν, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο σε όλες του τις πλευρές και το τσιγαρίζουμε, μέχρι να ροδίσει, περίπου για 10 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν, για 3-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό, τη μουστάρδα, και το θυμάρι, αφήνοντάς τα να πάρουν βράση.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και τη μεταφέρουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του, για περίπου 45 λεπτά.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου