Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μπούτια κοτόπουλου
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
- 1 φλ. ζωμό κότας
- ¼ φλ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
- 2 κ.σ. χοντροκομμένα εστραγκόν, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο σε όλες του τις πλευρές και το τσιγαρίζουμε, μέχρι να ροδίσει, περίπου για 10 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν, για 3-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό, τη μουστάρδα, και το θυμάρι, αφήνοντάς τα να πάρουν βράση.
- Στη συνέχεια, βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και τη μεταφέρουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του, για περίπου 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου