Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 12 τεμάχια.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για την πίτα-πίτσα
- 12 Πίτες για σουβλάκι, μικρές
- 180 γρ. Κρεμμύδια, σε καρέ
- 35 γρ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. Κολοκύθια πράσινα, σε μεσαίο καρέ
- 200 γρ. Μανιτάρια στρογγυλά, σε μεσαίο καρέ
- 200 γρ. Πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ
- 200 γρ. Πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ
- 400 γρ. Κατσικίσιο τυρί
- 250 γρ. Σάλτσα ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- Ρόκα
- Κρέμα μπαλσάμικο
- Ρίγανη, φρέσκια
Εκτέλεση
Για την πίτα-πίτσα
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις πίτες από τη μία πλευρά και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές και στην συνέχεια τα κολοκύθια. Μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς άλλα να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να «μυρίσει» για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ’ ένα σκεύος.
- Σ’ ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε τις πίτες. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με τα λαχανικά, την φρέσκια ρίγανη και τέλος το τυρί.
- Ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτσες.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου