ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτα-Πίτσα με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί


Πιττάκια για να συνοδέψετε το μεσημεριανό σας.












Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 12 τεμάχια.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για την πίτα-πίτσα
  • 12 Πίτες για σουβλάκι, μικρές
  • 180 γρ. Κρεμμύδια, σε καρέ
  • 35 γρ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. Κολοκύθια πράσινα, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. Μανιτάρια στρογγυλά, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. Πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. Πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ
  • 400 γρ. Κατσικίσιο τυρί
  • 250 γρ. Σάλτσα ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Ρόκα
  • Κρέμα μπαλσάμικο
  • Ρίγανη, φρέσκια

Εκτέλεση
Για την πίτα-πίτσα
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις πίτες από τη μία πλευρά και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  • Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. 
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές και στην συνέχεια τα κολοκύθια. Μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς άλλα να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να «μυρίσει» για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ’ ένα σκεύος.
  • Σ’ ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε τις πίτες. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με τα λαχανικά, την φρέσκια ρίγανη και τέλος το τυρί. 
  • Ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτσες.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου