Χορταστικό και εύκολο ορεκτικό για τον μπουφέ σας
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 ώριμα Αβοκάντο κομμένα στη μέση
- Χυμός μισού λεμονιού
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 8 μεγάλες γαρίδες
- 500 γραμμάρια χτένια κατεψυγμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 μπολάκι σπόρους ροδιού για γαρνίρισμα
- 6 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ξύσμα, το ηλιέλαιο, το πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα.
- Προσθέτετε τις γαρίδες καθαρισμένες μαζί με τα χτένια και αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά μέσα στο μείγμα της σάλτσας του σκόρδου.
- Βγάζετε τις γαρίδες και τα χτένια από την μαρινάδα τους και τις τοποθετείτε σε τηγάνι χωρίς λάδι να μαγειρευτούν για 5 έως 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια, Γεμίζουμε τα αβοκάντο με το μείγμα γαρίδας, πασπαλίζουμε λίγους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου